Trektellingen

 

Onze vogelwerkgroep deed in 2003 met een trektelpost in het Molsbroek te Lokeren voor de eerste keer mee aan de Vlaamse simultaantrektellingen van vzw Natuurpunt. Er worden elk najaar twee simultaantrektellingen georganiseerd (begin en eind oktober). In 2004 verplaatsten we onze vaste trektelpost naar de Scheldebroeken (Aubroek) te Berlare, hoewel op de rand van Molsbroek met Hamputten ook soms nog tellingen worden uitgevoerd. Zie kaartje met huidige locatie hieronder.

Tijdens deze simultaantrektellingen telt men volgens een vast protocol. De resultaten worden meteen ook online ingevoerd op de website www.trektellen.nl 

Resultaten vroegere trektellingen Scheldebroeken, klik hier.

Kort (humoristisch getint) filmpje over de trektelling 25 okt.2009.


Voor meer info, contacteer Rudi Van Onderbergen (0493 -67 52 70)

 

Huidige locatie trektelpost Aubroek (Scheldebroeken) in Berlare


Daarnaast zijn er in heel Vlaanderen ook trektelposten die (vooral) gedurende de maanden september, oktober en november op bijkomende data bezet zijn (soms zelfs dagelijks in goede periode). Ga naar www.trektellen.nl  voor meer informatie daarover. Op onze eigen trektelpost zullen we ook steeds een aantal extra dagen proberen tellen. De data hiervoor zullen per e-mail (E-Nieuwsbrief) en/of op de pagina "Activiteiten" van onze website kenbaar gemaakt worden, of contacteer Rudi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trektelling in de Scheldebroeken te Berlare op 3 oktober 2004. Van links naar rechts:
Rudi Van Onderbergen, Hans Roosen, Mathias Engelbeen en Peter Duymelinck.
Foto's: Joris Everaert.

 

Onze trektelverantwoordelijke (Mathias) brengt de bekende trektel-soep.

 

Alle waarnemingen worden uiteraard zorgvuldig genoteerd.